Nieuws 03 Apr 2017

Houdbaarheidsdatum koffie geschrapt door Brussel

Brussel is erover uit: de houdbaarheidsdatum op koffie kan geschrapt worden. Het schrappen van de uiterste houdbaarheidsdatum is een initiatief van Nederland en Zweden. Er wordt te veel voedsel verspild en het verlengen van de houdbaarheidsdatum van diverse levensmiddelen is een oplossing. U wilt uw koffiebonen toch ook niet weggooien wanneer zij nog prima houdbaar zijn?

Veel producten zijn na de houdbaarheidsdatum (THT) nog zeker twee maanden eetbaar. Het gaat dan bijvoorbeeld om sauzen zoals mayonaise en ketchup en broodbeleg zoals pindakaas en hagelslag. De houdbaarheid van koffie gaat verder: koffie kan tot jaren na de houdbaarheidsdatum genuttigd worden! Waarom gooi(d)en we dan toch alles zo braaf weg direct nadat de THT verlopen is?

Houdbaarheid koffiebonen veel te serieus genomen

We nemen de houdbaarheid van koffiebonen en koffie veel te serieus. Uiteraard niet alleen de THT van deze producten maar ook die van andere levensmiddelen worden in alle ernst gelezen. Door de 'Tenminste Houdbaar Tot' (THT) tekst op de verpakkingen raken we in de war, waarom staat die datum er anders op? De datum betekent enkel dat het product niet meer voldoet aan bijvoorbeeld kleureisen. U kunt uw koffiebonen dus nog rustig nuttigen tot wel enkele maanden/jaren na de uiterste houdbaarheidsdatum.

Waarborging veiligheid houdbaarheid koffie

Als de houdbaarheidsdatum van koffie (en andere producten) verwijderd wordt van de verpakking, hoe weten we dan of de veiligheid van ons eten en drinken gewaarborgd is? Moeten we zelf een inschatting maken over wanneer iets wel of niet meer eetbaar is? Hier gaat het Europese Parlement de komende tijd onderzoek naar doen. Veel mensen weten niet hoe ze de THT-datum van een verpakking moeten lezen. De houdbaarheid van koffie is nou eenmaal extreem lang, en in dat geval is géén datum beter dan een nietszeggende houdbaarheidsdatum op koffie. Bij ons verstrijkt de houdbaarheidsdatum van koffie überhaupt niet: daar is onze koffie véél te lekker voor!

Voordelen voor alleenstaanden

Sommige koffiebonen of koffies zijn enkel in grootverpakking verkrijgbaar. Wanneer u maar alleen bent kan het wel eens zo zijn dat de THT-datum verloopt enkel vanwege de grote hoeveelheid koffie in zo'n verpakking. Met dit goede nieuws kan de alleenstaande koffieliefhebber nu ook eindelijk genieten van een grootverpakking koffiebonen, die u natuurlijk bestelt op KoffieTheePlaza.nl!

Bekijk nieuws-artikelen Bekijk alle artikelen

Populaire artikelen uit ons assortiment

Om u kennis te laten maken met kwaliteit en diversiteit hebben wij voor u een ruime selectie samengesteld die bestaat uit ’s wereld beste thee- en koffiemerken.
Betaal achteraf
Particulier & zakelijk
Staffelkorting
Beoordeeld met 8.7
Goedendag! Mocht ik u ergens mee kunnen helpen, dan verneem ik dat graag. +31 (0)495 794 061 info@koffietheeplaza.nl