Filteren
Categorie
Merken
Inhoud
Soort
Branding
Koffiesterkte
Cafeïnegehalte
Mate van cremelaag
Aroma

Cafeinevrije koffie collectie

Bent u een echte koffieliefhebber en wilt u in de avonduurtjes genieten van een heerlijke cappuccino, kies dan voor cafeinevrije koffie. Cafeinevrije koffie bezit de eigenschap dat het weinig tot geen cafeine bevat. Gebruik de filtermogelijkheden aan de linkerzijde van de pagina en vindt eenvoudig uw favoriete cafeinevrije koffie.

Cafeinevrije koffie online bestellen?

Prefereert u cafeine vrije koffie, dan bent u hier aan het juiste adres. Deze koffie bevat, zoals de naam al aangeeft, geen cafeïne waardoor u deze naar hartenlust kunt nuttigen. De smaak is nagenoeg hetzelfde als bij de gewone koffie. Wij bieden cafeine vrije koffie aan van verschillende topmerken uit het binnen- en buitenland. Mocht u favoriete merk niet opgenomen zijn in ons assortiment, dan kunt u ons een email sturen en gaan wij kijken of we het merk kunnen toevoegen aan onze collectie.

Hoe wordt de cafeine verwijderd

De cafeine wordt uit de groene koffieboon gehaald. Dit proces gebeurt voordat de koffie gebrand wordt. Het complexe aan deze klus is dat de overige smaakbepalende stoffen wel in de boon moeten blijven zitten, anders verliest de koffie zijn lekkere natuurlijke smaak en dat zou uiteraard zonde zijn. Er zijn diverse manieren om de cafeine uit de koffiebonen te halen, maar in alle gevallen wordt er wel gebruik gemaakt van een extractie middel, oftewel een stof die de cafeïne aan zich bindt. Zodra dit is gebeurt, kan de koffie gewoon gebrand worden en is deze cafeine vrij.

Cafeine

Cafeine is één van de meest gebruikte verslavingsproducten ter wereld. Deze stof zit namelijk in producten zoals koffie, thee, cacao en diverse frisdranken. Het effect van cafeïne is dat deze een licht stimulerende werking op het centrale zenuwstelsel heeft. Dit betekent dat de alertheid en het concentratievermogen tijdelijk verhoogd worden. Daarnaast stimuleert het ook het hart, zetten de bloedvaten uit, versterkt de samentrekkende beweging van de spieren en stimuleert het de darmafscheiding. Al deze effecten kunnen echter ook negatief uitpakken, zodra het menselijk lichaam te veel cafeine opneemt door bijvoorbeeld het te veel drinken van koffie. Daarom is het erg belangrijk om gewone koffie af en toe om te wisselen met cafeine vrije koffie.

Aan het laden Een ogenblik geduld a.u.b...
Betaal achteraf
Particulier & zakelijk
Staffelkorting
Beoordeeld met 8.7
Goedendag! Mocht ik u ergens mee kunnen helpen, dan verneem ik dat graag. +31 (0)495 794 061 info@koffietheeplaza.nl