Informatie 12 Feb 2020

Voordelen van koffie drinken

Bent u ook zo benieuwd naar de voordelen van koffie drinken? Lees het allemaal in dit nieuwsartikel.

Nederlanders drinken tegenwoordig ongeveer 4 koppen koffie per dag, gemiddeld is dit 150 liter koffie per jaar per persoon. Nergens ter wereld drinken de mensen zoveel koffie als hier in Nederland. Op de tweede en derde plaats zien we de Scandinavische landen Finland en Zweden terug.

Géén calorieën

Het grootste voordeel van koffie is dat het geen calorieën bevat, mits het natuurlijk zonder melk en suiker gedronken wordt. Koffie bestaat voor het overgrote gedeelte uit water, hetgeen er ook voor zorgt dat je lichaam voldoende vocht binnen krijgt. Door het drinken van koffie in plaats van bijvoorbeeld frisdranken en andere zoete dranken zorg je er ook voor dat je niet teveel ongezonde suikers binnen krijgt. Zo help je jezelf om op gewicht te blijven.

Andere voordelen

Precies weten onderzoekers het allemaal ook nog niet, maar er zijn wel degelijk wetenschappelijke onderzoeken die hebben aangetoond dat koffie ervoor zorgt dat je minder kans hebt op bijvoorbeeld: diabetes type 2, kanker en hart- en vaatziekten. Bij deze onderzoeken is het maar net waar je zelf waarde aan hecht, omdat er verschillende onderzoeken zijn die allemaal andere uitkomst hebben. Waar ze het wel over eens zijn, is dat koffie de kans op een aantal ziekten vermindert. Hoe dit precies kan? Daar zijn ze nog mee bezig.

Bekijk informatie-artikelen Bekijk alle artikelen

Populaire artikelen uit ons assortiment

Om u kennis te laten maken met kwaliteit en diversiteit hebben wij voor u een ruime selectie samengesteld die bestaat uit ’s wereld beste thee- en koffiemerken.
Betaal achteraf
Particulier & zakelijk
Staffelkorting
Beoordeeld met 8.7
Goedendag! Mocht ik u ergens mee kunnen helpen, dan verneem ik dat graag. +31 (0)495 794 061 info@koffietheeplaza.nl