Filteren
Merken

Koffiemolen

De koffiemolens van Koffie Thee Plaza voldoen aan uw hoge verwachtingen met ons A-merken koffie assortiment. Deze handige apparaten zijn makkelijk in te stellen zodat de juiste maalgraad bereikt wordt. De keuze is ruim uit diverse grote merken als: Bialettie, Capitani, Compak, Demoka, ECM, Handpresso, MyWay en Vergnano TRÉ. Zowel handmatig als automatische koffiemalers heeft Koffe Thee Plaza in het assortiment.

Onze merken Toon alle merken
Meer merken
Met uw filters zijn geen producten gevonden. Pas de filters aan om resultaten te krijgen.

Koffiemolen aanschaffen bij Koffie Thee Plaza

Kwaliteit koffiemolens aanschaffen kan zeker bij Koffie Thee Plaza voor uw lekkerste koffiesoorten. Via onze website heeft u in een korte tijd zo uw hulpstuk gevonden via ons handige filtersysteem uit onze ruime keus van merken. Wij bieden diverse grote merken aan als: Bialettie, Capitani, Compak, Demoka, ECM, Handpresso, MyWay en Vergnano TRÉ. Zowel handmatige als automatische apparaten heeft Koffe Thee Plaza in het assortiment.

De verschillende typen

De typische koffiemolen is te vinden in drie vormen waarvan twee vrijwel niet meer te vinden zijn in de moderne markt.

Schootkoffiemolens

Het is niet duidelijk wanneer de eerste koffiemolen, ook wel de schootkoffiemolen, werd uitgevonden. Deze kreeg de naam 'schoot' omdat het apparaat werd geklemd met twee knieën. Met een ijzeren slinger aan de bovenkant kon de gebruiker door deze rond te draaien, de maalschijven over elkaar laten schuren. Indien hier koffiebonen tussen zaten werd de gemalen koffie opgevangen in het opvangbakje onderin. De box was vaak van hout en de slinger van ijzer.

Wandkoffiemolen

Dit is een apparaat dat werd bevestigd tegen de muur. In de keuken werd dit pracht apparaat vaak bevestigd in de keuken om de koffie te malen. Voortaan wordt er niet veel gebruik gemaakt van dit prachtapparaat, maar wordt het vooral gebruikt als een antiek exemplaar.

Elektrische koffiemolens

De elektrische koffiemolens zijn ontstaan in de jaren zestig. Dit was een groot voordeel voor de koffieliefhebber omdat het apparaat met één knop te bedienen was. Nu in de huidige tijd ligt het vooral aan de koffieapparaat of een molen noodzakelijk is. Dit komt door de geïntegreerde koffiemolens in volledig automatische koffiemachines, systeem van de koffiemachines en of de koffie al is voorgemalen. Deze handige apparaten zijn nu makkelijker te verstellen op de maalgraad om de koffie perfect te laten smaken zoals de gebruiker die voor ogen had. 

Koffiemalers

Onder de koffiemalers zijn er twee type malers die specifiek worden gebruikt voor de type koffie. 

Schijfmalers

Om de beste espresso te bereiden zijn schijfmalers de beste optie. Deze kunnen namelijk op de juiste fijnheid worden ingesteld die de gelijkmatige structuur van de gemalen koffie hanteert. 

Messenmalers

Met messen hakselt de elektrische maler de koffiebonen. Dit zorgt voor een ruwere maalgraad waarbij het instellen op fijnheid lastig wordt. Dit betekent dat het niet aan te raden is om via deze maaltechniek espresso te zetten. Wel is deze maaltechniek goed voor filterkoffie en percolatorkoffie. 

Bezorgen

Via de website van Koffie Thee Plaza wordt uw order na ontvangst van uw betaling verwerkt. Dit zal ongeveer 1 a 2 werkdagen duren voordat het aankomt op de plaats van bestemming. Voor zendingen binnen Nederland zijn de bezorgkosten €3,95 en voor zendingen naar België en Duitsland brengen wij €9,95 in rekening. 

Betaal achteraf
Particulier & zakelijk
Staffelkorting
Beoordeeld met 8.7
Goedendag! Mocht ik u ergens mee kunnen helpen, dan verneem ik dat graag. +31 (0)495 794 061 info@koffietheeplaza.nl