De koffiebonen zijn de belangrijkste factor wanneer we het hebben over aroma's en een volle smaak. De smaak- en geurprocessen komen namelijk pas op gang tijdens het brandingsproces. Dit proces is precisie werk en het karameliseren van de boon moet op het juiste moment gestopt worden om de beste koffie te krijgen. Vanaf het moment dat de boon gaat uitzetten en scheurtjes ontstaan, komen de smaak- en geurstoffen vrij. Zo zijn er drie brandingsgraden; light roast, medium roast, en dark roast. Hoe lichter de bonen gebrand zijn hoe lichter en zuurder de smaak. Een dark roast koffieboon, zoals de espressoboon, zal juist een vollere en bittere smaak afgeven. Daarbij kan er nog gekozen worden voor de Arabica of de Robusta koffieboon. Dit zijn de meest gebruikte soorten koffiebonen. De Robusta boon heeft een zeer krachtige en bittere smaak. De Arabica boon heeft juist een zachtere smaak maar is ook moeilijker te groeien. Een combinatie hiervan kan resulteren in heerlijke aroma's. Welke brandingsgraad of koffieboon de beste koffie oplevert is afhankelijk van uw voorkeuren.
Niet alleen de koffiebonen maar ook de manier van zetten heeft een effect op de smaak van uw heerlijke kopje koffie. Wilt u weten hoe u de beste koffie kunt zetten? Lees dan onderstaande tips voor het beste kopje koffie
De bekendste en eenvoudigste manier om tegenwoordig de beste koffie op tafel te krijgen, is door middel van een portiemachine. Deze worden ook wel koffiecupmachine of koffiepadmachine genoemd. Hiervoor hoeft u slechts op een knopje te duwen en de koffie begint te lopen. Het gemak en de variatie in pads en cups zorgen voor de lekkerste kopjes koffie.
Een andere manier van koffiezetten is aan de hand van een volautomaat of een halfautomaat. Hierbij gebruikt u verse koffiebonen die bij het zetten van de koffie gemalen worden. Omdat gemalen bonen kwalitatief snel achteruit gaan krijgt u met verse bonen de volste smaak. Kies voor kwalitatief goede bonen en de beste koffie staat binnen enkele seconden bij u op tafel.
Filterkoffie is terug van weggeweest. Deze populaire manier van koffiezetten werd vooral vroeger veel gebruikt maar is zijn populariteit een tijdje verloren. Het gebruik van een koffiefilter zorgt ervoor de bittere smaken worden tegenhouden waardoor u de lekkerste smaken krijgt en de beste koffie zet.
Slow coffee lijkt op de eerder genoemde filterkoffie en het proces is precies zoals de naam, slow. Door de langzame zetmethode krijgt de versgemalen koffieboon alle tijd om zijn volle smaak en aroma's af te geven. Hoewel u wat tijd zult moeten investeren, resulteert dit wel in de beste koffie voor u en uw gasten.
Heeft u vragen over het onze koffie of wilt u graag de beste kop koffie zetten? Dan kunt u contact opnemen met de klantenservice via de site. Neemt u liever op een andere manier contact op, bel dan naar +31 (0)495 794 061, of stuur een mail naar info@koffietheeplaza.nl.