Voor al uw koffie & thee benodigdheden!
Snelle levering Hoge kwaliteit Totaalassortiment online
Klik hier om te filteren
Categorieën
Prijs
,- t/m € ,-
Klik om te filteren Durgol Swiss Espresso Ontkalker

Durgol Swiss Espresso Ontkalker

250 ml Ontkalkingsset € 8.40
Durgol Universal Ontkalker

Durgol Universal Ontkalker

125 ml Ontkalkingsset € 9.30
Eccellente Claris Waterfilter

Eccellente Claris Waterfilter

1 stuk Ontkalkingsset € 9.95
Eccellente Reinigingstabletten

Eccellente Reinigingstabletten

10 stuks Reinigingsset € 4.95
Melitta anti Calc Ontkalkingspoeder

Melitta anti Calc Ontkalkingspoeder

2 stuks Ontkalkingsset € 5.95
Melitta Perfect Clean Reinigingstabletten

Melitta Perfect Clean Reinigingstabletten

4 stuks Reinigingsset € 5.95
Melitta Pro Aqua Claris Waterfilter

Melitta Pro Aqua Claris Waterfilter

1 stuk Ontkalkingsset € 11.95
Ontkalker Eccellente Universeel

Ontkalker Eccellente Universeel

100 ml Ontkalkingsset € 2.80
Uitverkocht Melitta Anti Calc Cafe Machines Liquid

Melitta Anti Calc Cafe Machines Liquid

250 ml Ontkalkingsset € 5.95

Reinigingsmiddelen voor koffieapparaten

Het reinigen en ontkalken van een espressomachine is noodzakelijk voor het behoud van uw espresso apparaat of koffiezetter. Via onze website bieden wij u tal van reinigingssets aan, waarmee u uw koffiemachine eenvoudig kunt reinigen of ontkalken, waardoor u de levensduur van het apparaat verlengt alsmede de kwaliteit van de koffie kunt waarborgen. Het ontkalken en reinigen van uw koffieapparaat behoor dan ook tot het primaire onderhoud van uw machine.

Espresso ontkalken

Doordat uw apparaat met water te maken heeft, krijgt het te maken met kalk. Het risico van kalk is niet enkel een negatieve invloed op de koffiesmaak, maar ook het beschadigen van apparatuur aan de binnenkant van uw espressomachine. Kortom het ontkalken van uw espresso machine is essentieel. Vele espressomachines bezitten een reinigingsfunctionaliteit waardoor het apparaat met enkele eenvoudige handelingen wordt ontkalkt. Hoe u uw koffiezetter moet ontkalken vindt u terug in de handleiding van het apparaat.

Kort samengevat vult u uw waterreservoir waarin u het ontkalkingsmiddel oplost. Na het inschakelen van het ontkalkingsmiddel wordt er mondjesmaat water door het apparaat gepompt worden waardoor het ontkalkingsmiddel zijn werk zal doen. Omdat het opgeloste ontkalkingsmiddel op plaatsen komt waar normaliter het water komt, wordt de kalk opgelost waardoor er schone leidingen ontstaan. Na de spoeltijd is het van belang dat het apparaat goed schoongespoeld wordt met vers en schoon water. Doe dit met veel water zodat u alle resten van het ontkalkingsmiddel alsmede de kalk uit het apparaat spoelt. Wij van Koffie Thee Plaza raden tevens aan om de eerste twee koppen koffie niet te nuttigen.

Koffiezetter reinigen

Koffiezetten is een proces op zich en bij de bereiding van deze heerlijke warme drank gebeurt van alles, zo ook binnenin uw koffiemachine. Bij een volautomatische koffiemachine haalt het apparaat koffiebonen uit het bonenreservoir. Daarna worden de koffiebonen gemalen en in de drukgroep van het apparaat geperst. Vervolgens wordt er met hoge druk warm water door de koffie geperst waardoor de koffie bereid kan worden. Tijdens dit proces blijven er her en der koffieresten plakken die de kwaliteit van de koffie en de smaak op termijn negatief beïnvloeden. Wij van Koffie Thee Plaza raden u dan ook aan om het apparaat regelmatig te reinigen.

Frequentie van ontkalken en reinigen

Het reinigen en ontkalken is mede afhankelijk van de mate van gebruik. Wordt het apparaat vaak gebruikt dan moet ontkalken en reinigen tijdig gebeuren. Sommige apparaten geven zelfs aan wanneer er gereinigd of ontkalkt moet worden. Is dit niet het geval dan verwijzen wij u graag naar de handleiding van het apparaat. Wij adviseren om het apparaat wekelijks te reinigen en maandelijks te ontkalken, afhankelijk van de hardheid van het water.

 

Premium koffie & thee
Snelle levering Hoge kwaliteit Totaalassortiment online
Laatste nieuws
Koffie is een populair artikel in kerstpakketten 28-10-2018 Koffie is ook dit jaar weer veelvuldig ingekocht bij de groothandels voor het maken van mooie en goe... > Bekijk al het nieuws
Copyright © 2020 - KoffieTheePlaza.nl | Juridisch | Sitemap