Voor al uw koffie & thee benodigdheden!
Snelle levering Hoge kwaliteit Totaalassortiment online
Klik hier om te filteren

Schirmer Kaffee online bestellen?

Schirmer Kaffee is een bekend Duits koffiemerk dat oorspronkelijk uit het Ruhrgebied komt. Met ruim 150 jaar ervaring in het branden van koffie staat Schirmer Kaffee bekend om haar uitstekende kwaliteit. 

 

 
Klik om te filteren
Uitverkocht Schirmer Café Crema koffiebonen 8 x 1 kg

Schirmer Café Crema koffiebonen 8 x 1 kg

1000 gram Koffiebonen € 71.99

Schirmer Kaffee

Schirmer Kaffee werd in 1854 door Hermann Schirmer opgericht en vestigde zich in de Duitse metropool Leipzig. De voornaamste bedrijfsactiviteit die Hermann Schirmer uitvoerde, was de in- en verkoop van koloniale goederen uit diverse continenten. Ook voor koffie was hier destijds een grote rol weggelegd. De zaken gingen beter en Hermann Schirmer besloot uit te breiden met een eigen koffiebranderij. Na de Tweede Wereldoorlog werden in 1947 en 1948 locaties in Bamberg en Bochum geopend. In 1950 volgde een overname door Horst Springer.

In de loop der jaren volgden enkele overnames door Schirmer Kaffee waardoor besloten werd te verhuizen naar de Duitse stad Dortmund in het Ruhrgebied. In 2001 waren de productiefaciliteiten in Dortmund te klein waardoor een grotere productiefaciliteit in de voorstad van Brackel geopend werd. De bedrijfscultuur wordt gekenmerkt door een consistente focus gericht op de klant. 

Fair-Trade

Schirmer Kaffee staat bekend om haar producten die geproduceerd zijn volgens de Fair-Trade richtlijnen. Schirmer Kaffee hecht waarde aan het verkrijgen van een eerlijke prijs voor de koffieboeren. Tevens werkt Schirmer Kaffee met biologische koffiebonen. Zo worden er biologische melanges geproduceerd die voldoen aan zowel Fair-Trade richtlijnen als de eisen van de 'BCS-Oko'. Een organisatie die toeziet op de stimulering van biologisch verkregen producten.
 
De ruwe koffiebonen die verwerkt worden in de producten van Schirmer Kaffee komen van de beste plantages uit Oost-Afrika, Centraal- en Zuid-Amerika en Azië. Door frequent kwaliteitscontroles uit te voeren en een nauwe samenwerking met de lokale plantages wordt de kwaliteit van de koffiebonen gewaarborgd wat tot uiting komt in de producten van Schirmer Kaffee. Zo is de Cafe Crema gemaakt volgens Zwitsers recept. De bonen, 100% Arabica, voldoen aan de hoge eisen die Schirmer aan haar producten stelt. 

Van 'groene' naar gebrande koffie

De experts van Schirmer Kaffee bezoeken de beste plantages over de gehele wereld. De experts voeren zorgvuldig verschillende procedures uit bij de teelt, oogst en verdere verwerking van de koffiebonen uit. Op deze manier wordt de hoge kwaliteit van de koffiebonen gewaarborgd. Door de zorgvuldig uitgevoerde procedures blijven alleen de beste koffiebonen over. Door een optimale samenstelling, het zorgvuldige roosteren én een goede verpakking zorgen voor de uitmuntende kwaliteit van Schirmer Kaffee. 

Premium koffie & thee
Snelle levering Hoge kwaliteit Totaalassortiment online
Laatste nieuws
Koffie is een populair artikel in kerstpakketten 28-10-2018 Koffie is ook dit jaar weer veelvuldig ingekocht bij de groothandels voor het maken van mooie en goe... > Bekijk al het nieuws
Copyright © 2020 - KoffieTheePlaza.nl | Juridisch | Sitemap