Door de coronacrisis is het erg druk bij de pakketdienst. De kans is groot dat de bezorging een kleine vertraging oploopt. Hopende op uw begrip.
Voor al uw koffie & thee benodigdheden!
Snelle levering Hoge kwaliteit Totaalassortiment online
Klik hier om te filteren

Koffiebonen online kopen

De beste a-merk koffiebonen uit binnen- en buitenland vindt u op Koffietheeplaza.nl. Het assortiment is met de grootste zorg samengesteld, waarbij kwaliteit en smaak de boventoon voeren. Aan de linkerzijde kan eenvoudig gefilterd worden op merk, prijs of categorie.

Klik om te filteren Uitverkocht Lavazza Pienaroma koffiebonen 1kg

Lavazza Pienaroma koffiebonen 1kg

1000 gram Koffiebonen € 15.95
Uitverkocht Lavazza Tierra espressobonen 1kg

Lavazza Tierra espressobonen 1kg

1000 gram Koffiebonen € 19.95
Uitverkocht Lucaffé Classic 12 x 1 kg

Lucaffé Classic 12 x 1 kg

1000 gram Koffiebonen € 169.99
Uitverkocht Lucaffé Espresso Bar 12 x 1 kg

Lucaffé Espresso Bar 12 x 1 kg

1000 gram Koffiebonen € 139.99
Uitverkocht Lucaffé Exquisit 12 x 1 kg

Lucaffé Exquisit 12 x 1 kg

1000 gram Koffiebonen € 185.99
Uitverkocht Lucaffé Mamma Lucia 12 x 1 kg

Lucaffé Mamma Lucia 12 x 1 kg

1000 gram Koffiebonen € 149.99
Uitverkocht Lucaffe Mr. Exclusive 12 x 1 kg

Lucaffe Mr. Exclusive 12 x 1 kg

1000 gram Koffiebonen € 205.99
Uitverkocht Lucaffé Piccolo & Dolce 12 x 1 kg

Lucaffé Piccolo & Dolce 12 x 1 kg

1000 gram Koffiebonen € 185.99
Uitverkocht Peeze Mex Eco donker - 250 gram

Peeze Mex Eco donker - 250 gram

Koffiebonen € 5.15
Uitverkocht Peeze Mex Eco extra donker - 250 gram

Peeze Mex Eco extra donker - 250 gram

250 gram Koffiebonen € 5.50
Uitverkocht Peeze Ottimo - 250 gram

Peeze Ottimo - 250 gram

250 gram Koffiebonen € 5.50
Uitverkocht Peeze Romagna donker - 250 gram

Peeze Romagna donker - 250 gram

250 gram Koffiebonen € 4.95

Premium koffiebonen kopen van alle topmerken

Koffiebonen voor de lekkerste koffie bij u thuis of op het werk, bestelt u online op Koffietheeplaza.nl. Het grootste online koffie platform waar iedere koffie liefhebber terecht kan voor a-kwaliteit koffiebonen, filterkoffie, luxe koffiezetmachines alsmede koffieaccessoires zoals koffiemolens. Haal de koffiebeleveing in huis en bestel de beste koffiebonen via de nummer 1 koffie webshop van Nederland en Belgie. Ons assortiment wordt voortdurend vernieuwd, dus geregeld een kijkje in onze shop en laat u verrassen. Uw bestelling wordt uit voorraad geleverd waardoor een snelle levering vrijwel gegarandeerd is. Wij leveren aan zowel particulieren als bedrijven.

De koffiebonen van Koffietheeplaza.nl zijn de perfecte oplossing voor een heerlijke kop koffie. De verse bonen zorgen voor een ware beleving en garanderen een uitermate smaak.

Ondanks de premium koffiebonen ontdekken de fijnproevers de schoonheid achter de bonen. Afhankelijk van het apparaat, kunt u uw koffie personaliseren. Dit kan door de keuze van de juiste koffiebonen, het instellen van de maalgraad, waterdruk en temperatuur. Elk merk heeft zijn eigen kenmerken. Probeer de bonen van Koffie thee plaza en laat u verrassen door exclusieve smaken, geuren en belevingen van merken als Lavazza, Kimbo, Cafeclub en Illy.

De oorsprong

De koffieplant (de coffea) komt oorspronkelijk uit het tropisch regenwoud in Afrika. De meest populaire koffiesoort is de ‘Coffea Arabica’ en is voornamelijk afkomstig uit het Afrikaanse Ethiopië. Het optimale klimaat voor de koffieplant is een warm en vochtig tropisch klimaat, met hier en daar wat schaduw.

Geschiedenis van de koffiebonen

Koffiebonen zijn niets anders dan de zaden uit het koffiebed van de coffea (koffieplant). De koffiebonen hadden vroeger in de Arabische landen een medicinale toepassing, en zodoende werd het eerste gebruik van de koffieboon een feit. De koffieplanten en koffiebonen werden overgebracht naar Jemen waar deze goed gedijde. Dit deden ze voornamelijk voor het vochtige klimaat wat er heerste. In de achttiende eeuw kregen de koffiebonen de naam Coffea Arabica omdat een zekere Arabier in de veronderstelling was dat de koffiebonen in Arabië aan de koffieplant groeide. Deze naam is eigenlijk altijd behouden gebleven.

De koffieplant

De coffea-plant behoort tot de houtige planten en kan uitgroeien tot wel vijftien meter hoog. De planten waar de koffiebonen aan groeien worden meestal niet hoger dan anderhalf tot drie meter, zodat ze gemakkelijk te knippen en te oogsten zijn. De duur tot het kweken van een goede koffieboon is ongeveer vijf jaar. Dit betekent dat koffieplanten grofweg vijf jaar nodig hebben voordat de koffiebonen geoogst kunnen worden. In de vrucht aan de koffieplant groeien de koffiebonen. In deze besvrucht bevinden zich twee besjes, de zogenoemde ‘koffieboon’. Op het moment dat de bessen rood- paarsachtig van kleur zijn, zijn de koffiebonen rijp voor de oogst.

Soorten - arabica en robusta

Er zijn eigenlijk maar twee belangrijke koffiesoorten in de wereld. Dit zijn de arabica koffie en de robusta koffie. De arabica koffie neemt plus minus zeventig procent van de wereldproductie voor haar rekening. De robusta koffie telt ongeveer twintig procent van de wereldproductie. Uit bovenstaande gegevens mag geconcludeerd worden dat beide soorten koffiebonen nagenoeg de complete wereldproductie bevatten. Andere koffiesoorten zijn voornamelijk: coffea bonnieri, coffea liberica, coffea gallini.

Premium koffie & thee
Snelle levering Hoge kwaliteit Totaalassortiment online
Laatste nieuws
Koffie is een populair artikel in kerstpakketten 28-10-2018 Koffie is ook dit jaar weer veelvuldig ingekocht bij de groothandels voor het maken van mooie en goe... > Bekijk al het nieuws
Copyright © 2020 - KoffieTheePlaza.nl | Juridisch | Sitemap