Voor al uw koffie & thee benodigdheden!
Snelle levering Hoge kwaliteit Totaalassortiment online
Klik hier om te filteren

Gimoka koffie online bestellen?

Gimoka opgericht in 1982 is een Italiaanse koffieproducent gevestigd in Valtellina, een plaats in de provincia Sondrio. Door de traditionele bereiding van de melanges beschikt Gimoka over een unieke smaak.

Klik om te filteren
Uitverkocht Gimoka Gran Bar Koffiebonen 1 kg

Gimoka Gran Bar Koffiebonen 1 kg

1000 gram Koffiebonen € 4.99
Uitverkocht Gimoka Gran Festa Oro Koffiebonen 1 kg

Gimoka Gran Festa Oro Koffiebonen 1 kg

1000 gram Koffiebonen € 5.99
Uitverkocht Gimoka Gran Gala Nero Koffiebonen 1 kg

Gimoka Gran Gala Nero Koffiebonen 1 kg

1000 gram Koffiebonen € 5.99

Gimoka

Gimoka is een Italiaans koffiemerk gelegen in Valtellina in de provincie Sondrio, Italië. De grote man achter Gimoka is de Italiaan, Ivan Padelli. Padelli erfde het koffiebedrijfje van zijn vader na diens overlijden. Gimoka werd in de jaren 80 van de vorige eeuw opgericht en fuseerde in 2015 met Espresso Italia tot het hedendaagse Gimoka Group.

Kwaliteit

Gimoka staat bekend om haar traditionele Italiaanse bereiding, hierdoor hebben de koffiebonen van Gimoka een unieke smaak die aan alle eisen voldoet van de hedendaagse koffiemarkt. Zo hecht Gimoka veel waarde aan de veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid van alle processen. Tenslotte beheert Gimoka de volledige controle over de gehele productieketen, namelijk: de inkoop van de te gebruiken grondstoffen, het roosteren van de koffiebonen en het verpakken van de bonen. 

Geschiedenis

De kans is vrij aannemelijk dat u nog nooit van Gimoka heeft gehoord. Gimoka richtte haar aandacht voornamelijk op de Italiaanse markt. Zo werden voornamelijk restaurants en cafés voorzien van Gimoka producten. In tegenstelling tot vele andere (Italiaanse) koffieproducenten doet Gimoka alles in eigen beheer. Zo begon het als familiebedrijf als roosterproducent, oftewel "casa del caffe". Oorspronkelijk kwamen vele restaurants en cafés naar Gimoka om hun eigen huismengsels te roosteren. Gimoka heeft altijd veel aandacht geschonken aan een eerlijke en directe relatie met de koffieboeren. Zo is Gimoka trots lid van "4C Coffee Association", een organisatie die ecologische en economische steun biedt aan een duurzame koffie-industrie. Aangezien Gimoka geen banden heeft met een bepaalde regio of producent, streven ze altijd naar de beste koffie gemaakt van de beste blends zoals de Gran Bar.

Bonen, bonen....

Toen de Gimoka-familie besliste om de particulierenmarkt te betreden, produceerde zij verschillende soorten blends. Enkele bestonden uit 100% Arabica en sommige uit een mix van Arabica en Robusta. In plaats van bonen te importeren van één streek of producent heeft Gimoka personeel in dienst die over de wereld reizen om koffie te proeven/testen. Dit proces heet "cupping". Cupping is het proeven van de smaak en aroma van de koffie. Op deze manier worden de beste blends samengesteld. Zo zijn uw Arabica of Robusta's verzekerd van een uitstekende kwaliteit met als hoofddoel een gladde, zoete en uitgebalanceerde koffie te produceren.

Van koffiebonen tot capsules

Vandaag de dag vult Gimoka jaarlijks 16 miljoen kopjes koffie per dag! Dit maakt Gimoka tot de vierde grootste koffiebrander van Italië. Alle koffiebonen worden naar het Comomeer gebracht om vervolgens in kleine groepen te worden geroosterd. Oorspronkelijk verkocht Gimoka enkel koffiebonen en gemalen koffie. Na een onderzoek werd besloten om een eigen capsule te produceren die hen onderscheidt van andere producenten. Gimoka is tot op heden de enigste producent waarvan de capsules automatisch sealen. Dit betekent dat elke capsule een vocht en zuurstofvrije omgeving creëren. Zo kunt u zonder zorgen uw Gimoka-capsules laten rondslingeren zonder dat ze enige smaak verliezen. De capsules zijn geschikt voor alles Nespresso Machines. Zo kunt op eenvoudige wijze genieten van een authentieke Italiaanse koffie.

Premium koffie & thee
Snelle levering Hoge kwaliteit Totaalassortiment online
Laatste nieuws
Koffie is een populair artikel in kerstpakketten 28-10-2018 Koffie is ook dit jaar weer veelvuldig ingekocht bij de groothandels voor het maken van mooie en goe... > Bekijk al het nieuws
Copyright © 2020 - KoffieTheePlaza.nl | Juridisch | Sitemap