Voor al uw koffie & thee benodigdheden!

Zelf ijskoffie maken?

Wilt u tijdens de warme dagen een heerlijk kopje koffie drinken? Wat dacht u van een heerlijke ice coffee, oftewel ijskoffie! Deze verfrissende koffiedrank is een hemelse verwennerij op een hete zomerdag. Veelal wordt gedacht dat een ijskoffie hetzelfde is als afgekoelde koffie met wat ijsklontjes. Dat is niet helemaal het geval, want er komt iets meer bij kijken om deze koffiespecialiteit te maken. Wij hebben het lekkerste ijskoffie recept voor u, lees hieronder:

Ingrediënten:
- 1 grote kop vers gezette zwarte koffie
- 4 tot 6 ijsblokjes
- Honing
- Bruine suiker
- Suikerklontjes
- Halfvolle melk
- Slagroom
- Cacaopoeder of kaneel

Verder kunt u gebruik maken van een staafmixer. Dit is niet noodzakelijk, maar is wel gemakkelijk.

Het lekkerste ijskoffie recept:

1) Maak eerst een kopje donkere, extra sterke koffie. U maakt de lekkerste koffie natuurlijk van versgemalen bonen, maar een normaal kopje filter koffie is ook goed. Voeg 1 suikerklontje toe, laat dit oplossen in de hete koffie en laat deze vervolgens afkoelen.
2) Giet de afgekoelde koffie in een kan waarin u goed kunt mengen. Voeg vervolgens een scheut melk, een theelepel honing en een theelepel bruine suiker toe. Meng dit goed totdat alles goed is opgelost. Nu is het handig om de ijskoffie te mengen met een staafmixer omdat het nogal lang kan duren voordat de suiker is opgelost in de koude koffie.
3) Vul een groot glas met 4 á 6 ijsklontjes en schenk de ijskoffie erbij. Roer dit even door en maak de ice coffee af met een flinke toef slagroom. Als garnering kunt u wat cacaopoeder of kaneel over de slagroom sprenkelen. Et voila, uw heerlijke ijskoffie is klaar.


 


Koffie winterdroom Magische winterkoffie Irish coffee Espresso guetzli
 
Cappuccino cocktail with grappa Hot and sweet Espresso long nights Caffe in forchetta
 
IJskoffie maken      
Premium koffie & thee
Snelle levering Hoge kwaliteit Totaalassortiment online
Laatste nieuws
Koffie is een populair artikel in kerstpakketten 28-10-2018 Koffie is ook dit jaar weer veelvuldig ingekocht bij de groothandels voor het maken van mooie en goe... > Bekijk al het nieuws
Copyright © 2020 - KoffieTheePlaza.nl | Juridisch | Sitemap