Voor al uw koffie & thee benodigdheden!
Geplaatst op 06-03-2014

Wereldbank helpt koffieboeren in Papoea-Nieuw-Guinea

Voor een agrarisch project in Papoea-Nieuw-Guinea heeft de Wereldbank 30 miljoen dollar beschikbaar gesteld waarvan 60.000 koffie- en cacaoboeren en hun families profijt van zullen hebben.

85% van de bevolking van Papua-Nieuw-Guinea (PNG) leeft op het platteland en zijn voor voeding en overleving afhankelijk van de agricultuur. Koffie en cacao zijn twee enorme bronnen van inkomsten en zijn van cruciaal belang voor meer dan 500.000 huishoudens. De afgelopen jaren neemt de koffie- en cacaoproductie echter af als gevolg van meerdere factoren zoals het onvoldoende herplanten van koffiebomen. Sommige koffiebomen zijn er zelfs al 40 jaar oud.

Productieve Partnerschappen in Agriculturele Projecten (PPAP)

Het doel van het PPAP project is om met kleinschalige boeren te werken om de opbrengst te verdubbelen, de kwaliteit van de koffie en de cacao te verhogen en daarmee de inkomsten van de boeren te verhogen. Via het project ontstaan partnerschappen tussen boeren en non-gouvernementele organisaties. Via concurrentie worden boerencoöperaties of locale bedrijven geselecteerd. De partners geven de boeren materiaal om te planten, toegang tot certificeringsregelingen die zorgen voor hogere prijzen, en andere diensten.

De Wereldbank

Met het geld van de Wereldbank loopt het project in ieder geval nog tot 2019. Het is een belangrijk initiatief om duizenden koffieboeren eerlijke inkomsten te gunnen. Uiteraard is het ook bedoeld als boost voor de koffie- en cacaoindustrieën die belangrijk blijven voor de economie. In die zin is het een echte win-win situatie voor iedereen die van koffie houdt.

Gecertificeerde koffie op Koffie Thee Plaza

Koffie Thee Plaza blijft niet achter op het gebied van milieuvriendelijke of gecertificeerde koffie. In ons assortiment bieden wij diverse koffies aan die bijvoorbeeld voorzien zijn van het Max Havelaar of UTZ keurmerk. Klik hieronder op de afbeeldingen voor een paar van deze koffies.

Premium koffie & thee
Snelle levering Hoge kwaliteit Totaalassortiment online
Laatste nieuws
Koffie is een populair artikel in kerstpakketten 28-10-2018 Koffie is ook dit jaar weer veelvuldig ingekocht bij de groothandels voor het maken van mooie en goe... > Bekijk al het nieuws
Copyright © 2020 - KoffieTheePlaza.nl | Juridisch | Sitemap