Voor al uw koffie & thee benodigdheden!
Geplaatst op 08-10-2013

Verlaag de kans op hartziektes

Wist u dat het drinken van koffie en thee een positief effect heeft op het verminderen van de kans op hartziekten? Uit onderzoek is dit gebleken, lees snel verder en voorkom hartziektes.

Door regelmatig een kopje koffie of thee te drinken, verminderd u de kans op hartziektes. Dat blijkt uit een onderzoek onder 37.000 Nederlands van het UMC Utrecht. De groep waaronder het onderzoek werd gehouden, werd gedurende een periode van maar liefst dertien jaar gevolgd.

Verlaag je kans op kransslagaderziekte

Kransslagaderziekte kwam bij 1.400 van de onderzochte Nederlanders voor. Door meerdere koppen gewone, zwarte thee per dag te drinken, werd de kans hierop met een derde verlaagt. Wanneer je zo'n een tot vier kopjes koffie op een dag achterover slaat, wordt de kans op een kransslagaderziekte verminderd met 20% ten opzichte van de mensen die geen koffie drinken, of juist meer als vier koppen koffie op een dag drinken. Koffie en thee drinken, heeft helaas geen positief effect op het voorkomen van een beroerte aangetoond.

Verschil in levensstijl

De leefstijlen van de mensen die regelmatig koffie en thee drinken verschillen opmerkelijk van elkaar. De mensen die veel thee drinken, blijken een hoge opleiding te hebben gevolgd, veel te bewegen, weinig tot geen alcohol te drinken, minder te roken en minder overgewicht te hebben. Voor de koffiedrinkers is het omgekeerde waar. Zij leven in grote lijnen vaak ongezonder dan de theedrinkers.

Positieve effecten van thee en koffie

De laatste tijd komen de positieve effecten van koffie en thee steeds vaker aan het licht. Zo heeft onderzoek uitgewezen dat groene thee je tanden sterker maakt en zouden rokers voordeel hebben bij het drinken van groene thee. Dit verlaagt de kans op longkanker. Naast deze twee positieve effecten, heeft groene thee ook een aangenaam effect bij de afrekening van depressies.

Drink elke dag koffie

Als je opstaat met een kopje koffie, heb je een kleinere kans op het krijgen van suikerziekte type 2. Componenten als magnesium en antioxidanten zijn vermoedelijk verantwoordelijk voor het verlaagde risico, volgens wetenschappers. Bij KoffieTheePlaza.nl heeft u een ruime keuze in koffiesoorten. Cafeïne vrij, koffiecups, filterkoffie, koffiebonen of koffiepads, wij hebben het allemaal in ons assortiment. Denk aan je gezondheid en ga vandaag nog aan de koffie. Verlaag zo de kans op hartaandoeningen.

Kortom

Schaf vandaag nog een koffieapparaat aan op Koffietheeplaza.nl. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen die regelmatig een kopje koffie of thee nuttigen, een verlaagde kans op hartziektes hebben. Ruim 37.000 Nederlanders werden hiervoor dertien jaar lang gevolgd. Het drinken van thee zou de kans op hartaandoeningen met een derde verlagen, en het drinken van koffie zou voor een verlaging van 20% zorgen. Opmerkelijk zijn de verschillen in levensstijlen van koffiedrinkers ten opzichte van theedrinkers. In de afgelopen jaren komen blijkt steeds vaker dat koffie en thee positieve effecten hebben op onze gezondheid.

Premium koffie & thee
Snelle levering Hoge kwaliteit Totaalassortiment online
Laatste nieuws
Koffie is een populair artikel in kerstpakketten 28-10-2018 Koffie is ook dit jaar weer veelvuldig ingekocht bij de groothandels voor het maken van mooie en goe... > Bekijk al het nieuws
Copyright © 2020 - KoffieTheePlaza.nl | Juridisch | Sitemap