Voor al uw koffie & thee benodigdheden!
Geplaatst op 03-04-2015

Verlaag de kans op ziekten

Koffie gerelateerd aan de menselijke gezondheid is vaak een punt van discussie en onderzoek. Onlangs is er een groot onderzoek uitgevoerd omtrent dit onderwerp en de conclusies kunt u hieronder lezen. Een tipje van de sluier, zeer interessant en een absolute must read voor de echte koffie drinker!

Koffie heeft al jaren een twijfelachtig imago onder meer door onderzoeken uit de jaren ´70 en ´80. Deze beweerden dat het drinken van koffie de kans op kanker verhoogde. In combinatie met resultaten van andere onderzoeken veranderden een aantal mensen hun koffiegedrag rigoreus. Ze zagen het dagelijkse bakkie pleur als een ziekte verwekker en lieten deze daardoor staan. Nu blijkt echter dat dit niet de juiste oplossing was. Het American Institute for Cancer Research heeft namelijk onderzocht dat koffie juist ziekten tegen gaat. Drie tot vijf koppen per dag mag

Elke vijf jaar brengt de overheid in de Verenigde Staten een nieuwe voedingsrichtlijnen naar buiten om zo de bevolking goed voor te lichten. Hierin worden de belangrijkste onderzoeken gepresenteerd plus de gevolgen van bepaalde soorten voeding. Deze jaargang is er voor het eerst vermeld dat het drinken van koffie over het algemeen geen negatieve gevolgen heeft. Ook degene die meerdere koppen per dag of de décafé variant drinken hoeven zich geen zorgen te maken. Een van de onderzoekers geeft zelf aan dat drie tot vijf kopjes per dag geen negatieve effecten heeft op de gezondheid.

Tot 500 milligram cafeïne per dag

Iedere persoon heeft zijn eigen voorkeur voor een kopje koffie. De ene wil liever een sterkere koffie terwijl iemand anders weer liever slap bakje drinkt. Het dagelijks aantal koppen koffie dat u mag drinken is dan ook afhankelijk van de hoeveelheid cafeïne die in een kopje koffie zit. Uit het onderzoek komt naar voren dat bij maximaal 500 milligram cafeïne per dag koffie helpt bij het voorkomen van diverse soorten kanker en andere ziekten. Er zit dus wel een bepaald limiet aan het koffiegebruik.

Koffiedrinken: een win-win situatie

Na het lezen van dit artikel kan iedereen weer met een gerust hart koffie drinken. Zolang u de grens van 500 milligram cafeïne per dag niet overschrijdt. Het drinken van een kopje koffie is dus een ideale win-win situatie. U geniet van uw kopje koffie en tevens voorkomt u ziekten als kanker, hartproblemen, Parkinson, Alzheimer of diabetes.

Heeft u na het lezen van dit artikel trek gekregen in een kop koffie? Dan komt dit goed uit. Hieronder hebben wij namelijk voor u de vier meest gedronken koffiesoorten, door klanten van Koffie Thee Plaza, op een rijtje gezet. Probeer zelf eens een van deze vier of neem een kijkje in onze webshop welke andere koffie wij nog voor u hebben.

Premium koffie & thee
Snelle levering Hoge kwaliteit Totaalassortiment online
Laatste nieuws
Koffie is een populair artikel in kerstpakketten 28-10-2018 Koffie is ook dit jaar weer veelvuldig ingekocht bij de groothandels voor het maken van mooie en goe... > Bekijk al het nieuws
Copyright © 2020 - KoffieTheePlaza.nl | Juridisch | Sitemap