Voor al uw koffie & thee benodigdheden!
Geplaatst op 23-04-2010

Koffiezetten op het werk

De taakverdeling op de arbeidsvloer is volgens de meeste mannen nog niet zo heel slecht. Brits onderzoek heeft uitgewezen dat de meeste mannelijke werknemers zich een ritje naar de koffieautomaat besparen. Op de arbeidsvloer laten zij het zetten van een heerlijk bakkie espresso koffie of thee, over aan de vrouwelijke collega’s.

Uit onderzoek is gebleken dat vrouwelijke collega’s op de werkvloer wel drie keer vaker koffie en thee verzorgen dan de mannen. Tweeënzestig procent van de mannen geeft eerlijk toe dat ze in veel gevallen een excuses gebruiken om geen koffie of thee te hoeven verzorgen.

Veel gebruikte argumenten om geen koffie of thee te hoeven halen zijn onder andere: naderende deadlines, belangrijke telefoontjes, blessures opgelopen tijdens het sporten en spoedvergaderingen of bijeenkomsten. Daarnaast is het ook nog zo dat mannen er vaak afwijzend tegenover staan omdat ze denken en vinden dat het halen van koffie, cappuccino of thee te veel tijd kost voordat er weliswaar koffie of thee uit het koffieapparaat komt. Vooral het bepalen en het daadwerkelijk halen van koffie en thee kost de meeste tijd. Het koffiezetten opzich duurt maar één minuutje langer.  

Mannen en koffiezetten
Om de mannen niet helemaal in kwaad daglicht te zetten, werd vermeld dat wanneer zij de warme dranken verzorgen, gemiddeld één kop koffie of thee meer halen dan de vrouwen.

Bovendien heeft het er alle schijn naar dat vrouwen er juist op aansturen om koffie en thee te mogen halen. Zesenveertig procent zou dit juist zien als een geaccepteerde manier om het werk voor enkele minuten te ontlopen. Vierentwintig procent greep deze ‘taak’ aan om collega’s te  informeren over de laatste nieuwtjes en roddels.

Hoewel het in de meeste gevallen alleen gaat om koffiezetten, moeten taakontduikers niet te lichtzinnig denken over de mogelijke gevolgen van hun acties. Namelijk vierentwintig procent van de drieduizend ondervraagde gaf duidelijk aan dat zij een wrok koesteren tegen dit soort ‘luie’ collega’s.

 

Premium koffie & thee
Snelle levering Hoge kwaliteit Totaalassortiment online
Laatste nieuws
Koffie is een populair artikel in kerstpakketten 28-10-2018 Koffie is ook dit jaar weer veelvuldig ingekocht bij de groothandels voor het maken van mooie en goe... > Bekijk al het nieuws
Copyright © 2020 - KoffieTheePlaza.nl | Juridisch | Sitemap