Voor al uw koffie & thee benodigdheden!
Geplaatst op 16-05-2010

Het effect van koffie op werken

Een koffiepauze wordt in veel gevallen ingelast om werkzaamheden tijdelijk te kunnen neerleggen. Dit betekent niet dat het drinken van een kopje koffie per definitie negatief is. Het drinken van een kopje koffie heeft namelijk een positief effect op het werk. Werknemers worden door deze warme drank productiever en komen hiermee de werkgever ten goede.

Betreffende resultaten zijn afkomstig uit een onderzoek van de London School Hygiene and Tropical Medicine. Onderzoek heeft uitgewezen dat de cafeïne in koffie de concentratie en het geheugen verbeteren. Dit effect zou zorgen voor een verlaging in het aantal fouten die gemaakt worden op het werk. Het aantal ongevallen op de arbeidsvloer zou hiermee zelfs reduceren.

Voor werknemers die nachtdiensten draaien, zou het drinken van een kopje koffie hetzelfde effect hebben als een zogenaamde power nap. Mensen die koffie drinken zouden zelfs een verminderende kans hebben op het veroorzaken van auto-ongelukken. Ook dit had te maken met een verbeterde concentratie en een sneller reactievermogen.  

Ploegendienst
De wetenschappers aan dit onderzoek hebben maar liefst dertien eerder uitgevoerde onderzoeken onder de loep genomen die te maken hadden met werken in ploegendiensten. Dit onderzoek is aangevuld met testen waarbij de focus lag op beredeneren, concentratie, woordgebruik en het maken van fouten.

De vrijwilligers werden opgedeeld in twee testgroepen. De ene groep werd voorzien van sterke espresso koffie terwijl de andere het moesten doen met cafeïnevrije koffie. Tijdens dit onderzoek werd rekening gehouden met randzaken zoals het slaapgedrag van de deelnemers, hoeveelheid licht etc. De espresso koffie-groep presteerden op alle fronten beter dan hun collega’s.

Vermogen  
De resultaten van het koffie-onderzoek hebben uitgewezen dat cafeïne een positief effect heeft op het maken van fouten (frequentie) en het cognitief vermogen van de mens. Dit werd onlangs bevestigd door onderzoekster Ker aan een Britse krant.

 

Premium koffie & thee
Snelle levering Hoge kwaliteit Totaalassortiment online
Laatste nieuws
Koffie is een populair artikel in kerstpakketten 28-10-2018 Koffie is ook dit jaar weer veelvuldig ingekocht bij de groothandels voor het maken van mooie en goe... > Bekijk al het nieuws
Copyright © 2020 - KoffieTheePlaza.nl | Juridisch | Sitemap