Voor al uw koffie & thee benodigdheden!
Geplaatst op 14-07-2010

Koffie stimuleert niet

Onderzoekers van de Bristol University traden onlangs naar buiten met een wel erg interessant resultaat. Volgens betreffende onderzoekers worden je hersenen niet gestimuleerd door de cafeïne die in koffie zit en houdt het mensen niet langer wakker en alerter. Koffie drinken in de ochtend heeft dan ook geen zin.

De wetenschappers onderzochten maar liefst 379 koffiedrinkers. De koffieliefhebbers kregen maar liefst zestien uur geen koffie geserveerd. Het onderzoek werd vervolgt door een deel van de groep te voorzien van een caffeinepilletje.  De rest van de koffiefanaten kregen een placebo. Vervolgens werd iedereen onderworpen aan een computertest. In de test werden voornamelijk analyses gemaakt van het concentratievermogen, alertheid en het geheugen.

De resultaten van het 'koffie-onderzoek' wezen uit dat er nagenoeg geen aannemelijk verschil was tussen beide groepen. De wetenschappers verklaren daarom dat koffie je niet wakker houdt en deze 'gedachten' voor een groot deel tussen de oren zit. Wanneer koffiedrinkers na een eerste kop koffie alerter worden heeft volgens de onderzoekers te maken met een koffie verslaving. Na een diepe slaap in de nachtelijke uren moet het lichaam ontwennen aan de cafeïne, wat in veel gevallen gepaard gaat met vermoeidheid. Een goede bak koffie na het ontwaken is noodzakelijk om normaal te kunnen functioneren, aldus de onderzoekers van de Bristol University.

 

Premium koffie & thee
Snelle levering Hoge kwaliteit Totaalassortiment online
Laatste nieuws
Koffie is een populair artikel in kerstpakketten 28-10-2018 Koffie is ook dit jaar weer veelvuldig ingekocht bij de groothandels voor het maken van mooie en goe... > Bekijk al het nieuws
Copyright © 2020 - KoffieTheePlaza.nl | Juridisch | Sitemap