Voor al uw koffie & thee benodigdheden!
Geplaatst op 25-02-2015

Het kopje koffie met uitsterven bedreigd?

De vooruitzichten zijn niet positief voor wat betreft de koffieteelt. Is ons geliefde kopje bedreigt, lees het allemaal in onderstaand artikel.

Klimaatverandering is al geruime jaren een belangrijk gespreksonderwerp over de hele wereld. Door de temperatuurstijging worden verschillende dieren en planten met uitsterven bedreigt. Een van de planten die het steeds moeilijker krijgt is de koffieplant. De verandering van het klimaat zorgt ervoor dat het aantal gebieden die geschikt zijn voor de koffieteelt de komende jaren zal afnemen. Schommelende temperaturen, geen of juist een overvloed aan regen en diverse insecten zijn de belangrijkste gevolgen van de klimaatverandering.

Aanbod daalt maar de vraag stijgt

Een van de gevolgen van het kleiner aantal gebieden is dat het aanbod kleiner wordt. Daar staat tegenover dat de vraag naar koffie stijgt en dat terwijl koffie al de meest gedronken drank is. In met name Europa, Brazilië en de Verenigde Staten worden grote hoeveelheden koffie gedronken. De stijging komt doordat er in Azie steeds meer koffie wordt gedronken. Naar verwachting zal de productie de komende jaren met 15 procent moeten stijgen om aan de vraag te kunnen voldoen.   

Duurzaam produceren

Een veel geopperde oplossing om de daling, van het aantal geschikte gebieden, op te vangen is dat bedrijven meer moeten investeren in duurzame productie zodat er over een paar jaar nog altijd koffie geproduceerd kan worden. De consument kiest ook steeds vaker voor duurzaam geproduceerde koffie. Van de totale koffie consumptie wordt namelijk 15 procent duurzaam geproduceerd. Voorspeld wordt dat dit in de komende jaren alleen maar zal toenemen.

De grote koffiebedrijven

Door bovenstaande ontwikkelingen zijn de koffiebedrijven zich de laatste jaren meer gaan richten op het duurzaam produceren van koffie. Zo heeft Lavazza verschillende projecten in Tanzania, Peru en Colombia opgezet om de boeren te ondersteunen. Daarnaast hebben illy en Segafredo duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Nescafe heeft zelfs een volledig plan ontwikkeld om op een verantwoorde wijze te produceren.

Wilt u graag weten hoe een duurzaam geproduceerd kopje koffie smaakt? Kijk dan eens hieronder. Wij hebben voor u vier duurzaam geproduceerde soorten koffie geselecteerd.

Premium koffie & thee
Snelle levering Hoge kwaliteit Totaalassortiment online
Laatste nieuws
Koffie is een populair artikel in kerstpakketten 28-10-2018 Koffie is ook dit jaar weer veelvuldig ingekocht bij de groothandels voor het maken van mooie en goe... > Bekijk al het nieuws
Copyright © 2020 - KoffieTheePlaza.nl | Juridisch | Sitemap