Voor al uw koffie & thee benodigdheden!
Geplaatst op 05-06-2015

Haal meer uit uw koffie

De laatste jaren is er veel onderzoek gedaan naar het effect van koffie in de ochtend. De resultaten hiervan zijn bekend en uitermate verrassend voor koffiedrinkend Nederland.

Koffie wordt door veel mensen gebruikt als het middel om 's ochtends wakker te worden of om de middagdip tegen te gaan. Uit onderzoek is na voren gekomen dat direct na het opstaan en kop koffie of twee koppen koffie kort achter elkaar geen effect hebben. Hoezo? Lees het in onderstaand artikel.

Wacht met koffiedrinken in de morgen

Bent u ook zo iemand die iedere morgen eerst een kop koffie nodig heeft? Nou dan hebben wij nieuws voor u. Direct na het opstaan is namelijk niet het juiste moment voor een bakje pleur. Uit onderzoek is gebleken dat u het beste half uur kunt wachten. Dit omdat het lichaam bij het wakker worden de neiging heeft om door te slapen. Vermoeid zijn in de ochtend is dus de normaalste zaak van de wereld. Cafeïne zou het proces van wakker worden negatief beïnvloeden. Onze tip is daarom: drink pas na een half uurtje om het gewenste effect te realiseren.

Neem een koffiepauze

Uit onderzoek blijkt verder dat tussen twee kopjes koffie minimaal anderhalf uur moet zitten. De reden is dat cafeïne er een half uur over doet om het maximale effect te bereiken. Vervolgens zal hij langzaam het lichaam verlaten. Het probleem op dit moment is dat mensen een extra kop nemen omdat zij na de eerste niets voelen. Echter krijgen zij daardoor te veel cafeïne binnen wat weer slecht is voor de gezondheid. Neem na het drinken van een kop daarom een koffiepauze en laat de cafeïne zijn werk doen.

Matig uw koffieverbruik

In de doorsnee koffiekoppen gaat zo'n 200 milligram koffie. Deze kop koffie bevat genoeg cafeïne om twee uur vooruit te kunnen. Het drinken van meer koffie binnen deze periode zal geen effect hebben. Het lichaam is dan eigenlijk verzadigd met cafeïne en heeft geen behoefte aan meer. Het heeft alleen maar negatieve effecten als u meer cafeïne binnen krijgt. Zo kunt u er nerveus of slaperig van worden.

Wij raden u aan om uw kopje koffie te bewaren voor als u het echt nodig heeft en probeer enige regelmaat te vermijden. Het lichaam went namelijk aan het kopje om 10 uur en deze  zal daardoor geen effect meer hebben. Wacht daarom tot het moment dat u de koffie hardst nodig heeft. Voor dit moment hebben wij een viertal koffies geselecteerd waar u een energieboost van krijgt.

Premium koffie & thee
Snelle levering Hoge kwaliteit Totaalassortiment online
Laatste nieuws
Koffie is een populair artikel in kerstpakketten 28-10-2018 Koffie is ook dit jaar weer veelvuldig ingekocht bij de groothandels voor het maken van mooie en goe... > Bekijk al het nieuws
Copyright © 2020 - KoffieTheePlaza.nl | Juridisch | Sitemap