Voor al uw koffie & thee benodigdheden!
Geplaatst op 12-09-2014

Een middagdip verslaat u het beste met koffie en een dutje

Koffieleuten en vervolgens slapen? Een vreemd idee, maar het is volgens wetenschappers de beste manier om van een dip af te komen. Om de cafeine optimaal te benutten, moeten je hersenen namelijk eerst even leeggemaakt worden.

Dat we beter en sneller functioneren na een kop koffie, is door verschillende onderzoeken al jaren bekend. Dat we na een kop koffie er extra goed aan doen om ook nog een dutje te doen, is echter nieuw. Onderzoek aan de Loughborough University toont aan dat ons brein pas na een dutje optimaal de cafeïne kan opnemen. Na een koffie en een kort dutje maakten de proefpersonen van het onderzoek bijvoorbeeld veel minder fouten bij een rijsimulatie.

Koffie in het brein

Koffie geeft een oppepper aan je brein. Je krijgt een cafeïneboost en wordt alerter en scherper. Dit gebeurt niet meteen als je een slok koffie doorslikt. De cafeïne heeft even nodig om je brein te bereiken waar het zijn werking kan doen.

Je brein reageert het beste op koffie als het vrij is van adenosine, een stofje dat je brein produceert als je wakker en actief bent. Als je slaapt worden je hersenen adenosinevrij gemaakt.

Drink daarom eerst een kop koffie en zet vervolgens je wekker. Na 20 minuten slapen ben je nog niet in een diepe slaap en word je niet versuft wakker. Na het dutje is je brein adenosinevrij en kan het de cafeïne optimaal opnemen waardoor je zo optimaal mogelijk gebruikmaakt van je cafeïneboost. Je kunt weer bergen werk verzetten!

Het optimale cafeïnedutje in 4 stappen:

1. Zoek een geschikte omgeving voor je dutje met zo min mogelijk licht en geluid. Je kunt eventueel ook oordopjes indoen en een slaapmasker opzetten.
2. Neem een kop koffie, cappuccino of espresso – waar jij zin in hebt.
3. Zet je alarm tussen de 15-20 minuten na je kop koffie.
4. Doe direct na je kop koffie het dutje.

Succes allemaal..!

Premium koffie & thee
Snelle levering Hoge kwaliteit Totaalassortiment online
Laatste nieuws
Koffie is een populair artikel in kerstpakketten 28-10-2018 Koffie is ook dit jaar weer veelvuldig ingekocht bij de groothandels voor het maken van mooie en goe... > Bekijk al het nieuws
Copyright © 2020 - KoffieTheePlaza.nl | Juridisch | Sitemap