Voor al uw koffie & thee benodigdheden!
Geplaatst op 06-02-2014

Coca-Coffee?

Coca-Cola begint aan de koffie. Voor 1,25 miljard dollar heeft Coca-Cola een aandeel van 10 procent gekocht in koffiebranderij Green Mountain Coffee Roasters (GMCR). De twee bedrijven maakten deze 10-jarige overeenkomst afgelopen woensdag bekend aan de wereld.

Green Mountain ontwikkelde een drankautomaat voor thuisgebruik, genaamd Keurig. Green Mountain staat bekend om deze single-serve koffiemachines, maar gaat ook een apparaat ontwikkelen dat koude dranken kan bereiden. Deze machine, die de Keurig Cold komt te heten, zal dan Coca-Cola komen te serveren.

Nu al waardestijging van 40% voor GMCR

Coca-Cola krijgt bijna 16,7 miljoen aandelen in Green Mountain. De twee nieuwe partners gaan samen werken aan Coca-Cola producten die geschikt zouden zijn voor de Keurig Cold. Een paar uur na de bekendmaking van de samenwerking waren de aandelen in Green Mountain al met 40% gestegen.

Keurig Cold™

De Keurig Cold zal de formule van single-serve capsules gebruiken voor vers gemaakte koude dranken zoals koolzuurhoudende dranken (Coca-Cola), sap en sportdranken. Deze dranken moeten dan net zoals de koude dranken met één druk op de knop uit het apparaat komen.

Concurreren met SodaStream

Coca-Cola doet met dit systeem een poging om te concurreren met SodaStream. SodaStream maakt machines voor thuisgebruik die koolzuurhoudende dranken verstrekken (in verschillende smaken). Naar verwachting wordt de 'transactie' in maart dit jaar afgerond.

Coca-Cola Company

Coca-Cola is wereldleider in de drankenindustrie en de Coca-Cola Company heeft diverse andere merken naast Coca-Cola, zoals Sprite, Fanta en Minute Maid.

Green Mountain Coffee Roasters

Green Mountain Coffee Roasters is een Amerikaans koffiemerk en veel van de koffievarianten worden verkocht in zogenaamde K-Cups, die in het Keurig Cold apparaat passen. Green Mountain praat blijkbaar ook met andere merken over een samenwerking. Welke merken dat zijn, wil het bedrijf nog niet zeggen.

2015...

De verwachting is dat het apparaat in 2015 op de markt komt. Laten we dan eerst nog maar even genieten van warme dranken in ons koffie-apparaat. Denkt u er opeens aan dat uw voorraad koffie begint te krimpen? Geen probleem, u kunt dit meteen bestellen in onze webshop.

Coca-Cola heeft voor 1,25 miljard dollar een aandeel gekocht in een Amerikaanse koffiebranderij. Coca-Cola opent hiermee de aanval op SodaStream.

 

Premium koffie & thee
Snelle levering Hoge kwaliteit Totaalassortiment online
Laatste nieuws
Koffie is een populair artikel in kerstpakketten 28-10-2018 Koffie is ook dit jaar weer veelvuldig ingekocht bij de groothandels voor het maken van mooie en goe... > Bekijk al het nieuws
Copyright © 2020 - KoffieTheePlaza.nl | Juridisch | Sitemap